První start-stop startér s dvojitou cívkou dostupný pro aftermarket

12. ledna 2017, 14:44

DENSO uvedlo na aftermarket první start-stop startér s dvojitou cívkou (TS) pod katalogovým číslem DSN1365. Nový startér je použit ve vozidlech Land Rover Discovery Sport (14-) a Range Rover Evoque (11-).

Technologie použitá u tohoto startéru umožní nastartovat motor také pokud se stále ještě otáčí, takže doba nastartování se sníží až o 1,5 sekundy ve srovnání se standardními Start-Stop systémy.

Čas potřebný k nastartování motoru je klíčovým faktorem pro Start-Stop systém. Denso vyvinulo startér s duální cívkou, který umožňuje nastartovat motor ještě předtím, než otáčky klesnout až na nulu, jak je tomu v případě standardního start-stop startéru. Nový startér Denso umožňuje restart motoru bez znatelného zpoždění. V kombinaci s vysoce kvalitním, efektivním alternátorem, autobaterií a brzdovým systémem s rekuperací energie, start-stop startér Denso umožní snížení spotřeby pohonných hmot o více než 7 procent.

Související články

Je Start-stop systém pro automobil užitečný?
Je Start-stop systém pro automobil užitečný?

Start-Stop je systém vypínání motoru při zastavení na křižovatkách a je součástí většiny moderních automobilů. Hlavním důvodem pro jeho zavedení byla jeho vysoká ekologičnost. Ve vnímání mnoha řidičů to ale je zbytečná věc. Je vůbec pro auto a životní prostředí start-stop systém prospěšný?

DENSO Iridium TT: nové svíčky s nejtenčí elektrodou
DENSO Iridium TT: nové svíčky s nejtenčí elektrodou

Silnější jiskru, dokonalejší spalování a tedy i lepší a úspornější chod motoru slibují nové zapalovací svíčky Iridium TT od firmy DENSO. Ta jako jeden z předních světových výrobců automobilových dílů a lídr ve výzkumu a inovacích zapalovacích svíček svůj nejnovější produkt vybavila středovou iridiovou elektrodou s nejmenším průměrem na světě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 12. února 2020, 12:13 0 0

Fuuuj, hnus. Jsou to nesmysly.

Odpověď

Anonym, 1. září 2023, 14:01 0 0

To jsou hovna,opravdu,tahle pi.ovina však s naprostou jistotou zničí motor,start a stop motoru patří mezi tzv. nevýpočtové otáčky s největšími vibracemi,bez tlakového olejového filmu,s náhlým přerušením cirkulace chladící směsi,...ale vysvětluj to zaslepenému či navedenému debilovi

Odpověď