MotoFocus na Velké výpravě Maluchů – podpořte s námi dobrou věc!

1. července 2024, 15:09

S potěšením můžeme oznámit, že se jako skupina MotoFocus aktivně zapojíme do charitativního projektu Velká výprava Maluchů. Nejenže vás budeme informovat o jeho průběhu, ale zúčastníme se ho i osobně. A to po boku známých osobností z oboru!

Velká výprava Maluchů 2024

Co to je Velká výprava Maluchů 2024?

Na začátku července bude zahájen druhý ročník charitativního projektu Velká výprava Maluchů, v jehož rámci motorističtí nadšenci, vynikající sportovní řidiči a influenceři projedou několik zemí ve vozech Fiat 126p známých jako Maluch. Na start letošní expedice se postaví téměř 80 posádek, které ujedou dohromady až 3.200 km. Celkem 110 vozidel (včetně technické podpory připravené společností Q Service Castrol) vyrazí z Varšavy, projede Slovenskem, Maďarskem, Rumunskem, Srbskem, Bosnou a Hercegovinou, Chorvatskem a poté se trajektem přesune do Itálie, kde dorazí do cíle v Monte Cassinu.

trasa Velké výpravy Maluchů

Na startu (a pravděpodobně i v cíli) se objeví řada známých osobností motoristického sportu, mezi nimiž budou: Sobiesław Zasada, Kajetan Kajetanowicz, Rafał Sonik, Maciej Wisławski, Longin Bielak nebo Bartosz Ostałowski. Jeden z Maluchů bude řídit také ReZi, tedy Remigiusz Wierzgoń, známý YouTuber.

Skupinu MotoFocus budou během výpravy zastupovat dva lidé. Náš redaktor Witold Hańczka pojede společně s Bartoszem Ostałowskim – jediným profesionálním drifterem na světě, který řídí vozidlo pomocí nohou. Tým šéfů zase budou tvořit Maciej Oleksowicz, předseda představenstva společnosti Inter Cars SA, a Alfred Franke – prezident skupiny MotoFocus.

Záslužný cíl expedice – podpora je vítána

Velká výprava Maluchů je charitativní a společenská akce. Jejím cílem je upozornit na problematiku bezpečnosti silničního provozu, naučit mladou generaci uvědomělé účasti v silničním provozu a pomoci dětem, které v důsledku nehod potřebují rehabilitační péči, terapii a psychickou podporu. Právě za tímto účelem byla uspořádána finanční sbírka.

Letošní cíl je ambicióznější než ten loňský, neboť organizátoři chtějí vybrat až jeden milion eur. To je vzhledem k dlouhému seznamu partnerů projektu a zájmu, který expedice vyvolala, zcela reálné. K ambicióznímu cíli může přispět každý, kdo převede libovolnou částku na sbírkové konto.

start Velká výprava Maluchů

Více se dozvíte na stránkách projektu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!