Správná volba náhradní baterie

12. ledna 2017, 11:42

Nová baterie musí být vhodná pro vozidlo a odpovídat také způsobem upevnění a musí mít kapacitu požadovanou výrobcem automobilu. Ten, kdo koupí příliš malou baterii, riskuje, že výkon baterie znenadání přestane stačit.

Příliš velká baterie může naproti tomu poškodit elektroniku nebo alternátor. Proto je třeba při koupi náhradní baterie dodržovat několik důležitých základních pravidel:

• Jako náhradní baterie se do vozidla nesmí montovat  baterie s nižší kapacitou, než je kapacita originální  baterie.

• U novějších vozidel od roku výroby 2004 je u běžných baterií s tekutým elektrolytem správnou volbou náhradní baterie Power Bull. Zaručuje optimální  startovací výkon a napájení palubní sítě.

• Pokud je originální baterií baterie AGM, nesmí se v  žádném případě nahrazovat běžnými bateriemi s  tekutým elektrolytem nebo bateriemi EFB. Originální  baterie EFB se nahrazují bateriemi AGM. Přínosem je  jejich delší životnost.

• Ve vozidlech se vznětovým motorem, příp. při častých jízdách na krátké vzdálenosti jsou startovací baterie  velmi namáhané. Zde je radno nahrazovat je typy baterií s  maximální kapacitou, příp. největším možným typem.

• Do vozidel se často montují dodatečné elektrické  spotřebiče, jako jsou navigace, telefony, DVD přehrávače,  chladicí boxy atd. V takovém případě je třeba vybrat silnější baterii. Nahrazení bateriemi AGM je ve vozidlech  od roku výroby 2000 možné bez problémů. 

Související články

Profesionální startovací zařízení a nejmodernější nabíječky
Profesionální startovací zařízení a nejmodernější nabíječky

Banner představuje dvě novinky. Lithiové pomocné startovací zařízení Banner Jump Starter a nabíječky Banner Accucharger. Pomocné lithiové startovací zařízení s ultrakompaktním designem je asi o 80% lehčí než běžná zařízení s olověnými akumulátory a lze jej použít do -20°C. Pomocná lithiová startovací zařízení navíc bodují svou malou hodnotou samovolného vybíjení a schopností rychlého nabití ve […]

Nová prezentace značky Banner
Nová prezentace značky Banner

V dubnu roku 2016 společnost Banner začala uplatňovat na internetu, na veletrzích, na automobilech, na prodejních místech a na mnoha ostatních reklamních prostředcích nový vzhled značky ve vztahu ke svým výrobkům. Banner se stará u svých výrobků a služeb o nejvyšší kvalitu a udává směr inovace. Aby tento požadavek splnili, je samozřejmé, že výrobky společnosti […]

Baterie START/STOP: Správné načtení a registrace
Baterie START/STOP: Správné načtení a registrace

Informace, na co musíte dávat pozor při načtení a registraci baterií start/stop v moderních automobilech Vám přináší “ Rádce Banner“. Časté vypínání a nové spouštění motoru v kombinaci se stoupající potřebou energie v důsledku použití komfortních doplňků, jako jsou vyhřívaná sedadla, navigační systém atd., vystavují baterie start/stop vysokému zatížení. Z tohoto důvodu výrobci automobilů vyvinuli […]

Dobré vyhlídky pro olověné baterie
Dobré vyhlídky pro olověné baterie

Z pohledu elektromobility určitě vedou lithiové baterie. To však ještě zdaleka neznamená, že olověná baterie patří do starého železa. Naopak: znalci trendů jí předpovídají nadějné vyhlídky do budoucna.

Problémy při startování?
Problémy při startování?

Snad každý již někdy zažil situaci, kdy motor ne a ne naskočit. Takovéto nepříjemnosti bývají často způsobeny elektrickým systémem, protože baterie, startér nebo generátor selže. Banner přináší cenné tipy, co dělat v této situaci:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 17. ledna 2017, 7:37 0 0

Dobrý den, můžu se prosím zeptat, čím se může poškodit elektronika nebo alternátor příliš velkou baterií ?
Děkuji. Jaromír Hůrek

Odpověď