Superstars Italy exkluzivně na závodních pneumatikách Hankook

9. února 2012, 0:00

Počínaje sezónou 2012 je společnost Hankook Tire exkluzivním dodavatelem pneumatik na okruhové automobilové závody SUPERSTARS INTERNATIONAL SERIES a GTSPRINT INTERNATIONAL SERIES, které organizuje FG GROUP.

Jako exkluzivní dodavatel, dodává výrobce Hankook pneumatiky Ventus pro ultimativní sportovní automobily v Itálii a v zahraničí v rámci dlouhodobého partnerství. Závodní tratě, na kterých se pořádají italské partnerské závody, se nachází ve městech Monza a Spa. Mezinárodně nejdůležitější akcí se stane poslední závod sezóny ve městě Sentul v Indonésii.

Exkluzivní partnerství s pořadateli dvou nejpopulárnějších automobilových závodů v Itálii vnímá společnost Hankook jako další stupeň uznání svých aktivit v oblasti motosportu, které s vášní realizuje. Společnost Hankook prokázala, že její produkty vykazují požadovaný technický profil za účelem vybavení všech účastníků automobilových závodů a to vysoce kvalitními standardními pneumatikami ve stejné výkonnostní třídě jako v DTM sezóně roku 2011, která byla mimochodem velmi úspěšná a výrobce Hankook se stal exkluzivním partnerem prémiových výrobců Audi a Mercedes.

„Rozšíření našich aktivit na automobilové závody také v Itálii je pro nás logickým krokem, který navazuje na náš velmi úspěšný začátek působení v oblasti DTM v loňském roce. Itálie je zemí, která žije a dýchá motosportem, což přesně vystihuje naše motto „Driving Emotion“, vysvětluje He-See Ahn, marketingový vice president společnosti Hankook Tire Europe. „Je pro nás velkou ctí být partnerem společnosti FG Group a taktéž exkluzivním dodavatelem pneumatik na dvou úspěšných mezinárodních automobilových závodech SUPERSTARS INTERNATIONAL a GTSPRINT INTERNATIONAL počínaje rokem 2012. Jsem přesvědčen, že v tomto roce 2012 budeme zaručeně svědky mnoha významných a napínavých závodů, během kterých se prokáže vysoká kvalita našich produktů. Všem týmům a řidičům přejeme úspěšnou sezónu.“

Během závodů v Itálii společnost Hankook nasadí své úspěšné závodní pneumatiky Ventus F200 na suché vozovce a Z207 za deště. Jedná se o dva typy extrémně vysoce kapacitních pneumatik, které kombinují dlouhou životnost s optimálním výkonem na jakékoliv závodní trati.

„Skutečnost, že lze důvěřovat pneumatikám, je klíčovým faktorem pro jejich nasazení v automobilových závodech na náročných tratích, např. v SUPERSTARS a GTSPRINT. Kromě toho se závodů účastní extrémně výkonná super-sportovní vozidla s vysokou hmotností. A právě především vysoká hmotnost v kombinaci s vysoce výkonnými motory typu V8 znamenají pro pneumatiky vysokou výzvu,“ vysvětluje Manfred Sandbichler, ředitel motosportu ve společnosti Hankook Tire Europe. „Během našeho dlouholetého působení na různých automobilových závodech v Evropě se prokázalo, že naše pneumatiky takovou zátěž hravě zvládají. S velkou radostí se těšíme na naší první společnou závodní sezónu se společností FG Group. V zemi nadšenců, naprosto oddaných motosportu, jako je například Itálie, lze během závodu v každém případě očekávat působivé a napínavé momenty.“

Přímý přenos automobilových závodů SUPERSTARS a GTSPRINT INTERNATIONAL SERIES bude probíhat jak na bezplatných, tak i zpoplatněných televizních stanicích.

AUTOMOBILOVÉ ZÁVODY SUPERSTARS a GTSPRINT INTERNATIONAL v sezóně 2012
Rok 2012 je osmou sezónou pro automobilový závod Superstars a druhou sezónou pro automobilový závod GTSprint, které pořádá společnost FG Group. Fanoušci mohou očekávat napínavou sezónu na klasických okruzích, např. Monza, Imola nebo Spa. Speciálním hřebem sezóny bude konečný závod, který se vůbec poprvé v historii těchto závodů pořádá ve městě Sentul v Indonésii.

Vysoce kvalifikované týmy a fascinující super-sportovní vozy zaručeně upoutají během závodů svoji pozornost. Na startovní čáře mezinárodního závodu Superstars lze očekávat vozy značky Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus Maserati, Mercedes a Porsche. Mezinárodní automobilový závod GTSprint je také velmi slibný ohledně účasti vysoce kvalitních závodních vozů, např. Ferrari, Maserati, Lamborghini a Porsche.

Závodní pneumatiky společnosti Hankook typu Ventus F200 a Z207, každá z nich dodávaná v sedmi různých velikostech, zaručí po celou sezónu vynikající přilnavost všech sportovních vozů na závodní trati.

Zdroj: hankookpneu.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!