Pneumatiky Nokian se stávají opakovanými vítězi testů: zaručují vysokou bezpečnost a š

15. února 2012, 0:00

Pneumatiky Nokian představují správnou volbu pro každého řidiče, který by se již nyní měl připravovat na výměnu zimních pneumatik za letní. Právě v tomto období totiž pneuservisy nabízejí nejen výhodné ceny, ale zároveň široký výběr.

Pneumatika Nokian získala v testu letních pneumatik 2011 renomovaných německých automobilových časopisů Auto motor und sport a Auto hodnocení „velice doporučovaná“ a stala se tak jejich celkovým vítězem.

Finské pneumatiky Nokian získaly od německého automobilového klubu ADAC a organizace na ochranu spotřebitelů Stiftung Warentest nejlepší ohodnocení „dobrý“ a byly označeny jako „velice doporučované“ v německých časopisech Auto Zeitung a Sport auto. Jako „velice doporučovaná“ vychází z testu terénních pneumatik časopisu Auto Zeitung i pneumatika Nokian SUV.

Renomovaný časopis Auto motor und sport oceňuje u bezpečné a palivově úsporné pneumatiky Nokian „velmi dobré jízdní a brzdné vlastnosti jak na mokru, tak na suchu, nízkou hladinu hlučnosti a velmi nízký valivý odpor“. Díky nízkému valivému odporu šetří pneumatika Nokian celkovou spotřebu paliva.

 

Zelená pneumatika Nokian je německým autoklubem ADAC a spotřebitelskou organizací Stiftung Warentest v testech pneumatik z roku 2011 hodnocena nejvyšší známkou „dobrá“ ve spotřebě paliva a v jízdních vlastnostech na suchém i mokrém povrchu, protože je to „velmi vyvážená pneumatika, dobrá ve všech bezpečnostních disciplínách, s top vlastnostmi na mokrém povrchu“.

Pneumatika Nokian prokázala nejkratší brzdnou dráhu na mokru ze všech pneumatik testovaných organizací ADAC, přičemž výsledná brzdná dráha pneumatiky Nokian byla o 22 metrů kratší než u nejslabší pneumatiky. Časopis ochrany spotřebitelů uvedl pneumatiku Nokian jako „své doporučení“. Výsledky testu jsou v časopisu Auto motor und sport uvedeny titulem „Velmi dobré vlastnosti na mokru a nízký valivý odpor zaručily finské pneumatice Nokian celkové vítězství“.

U místních prodejců pneumatik jsou pneumatiky Nokian výhodné i v montáži na ráfcích.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!