Americká PTAC chce v ČR provozovat autoservisy

8. března 2010, 0:00

Americký podnik Precision Tune Auto Care (PTAC) dle týdeníku Czech Business Weekly hodlá vstoupit na český trh. Firma zajišťuje údržbu a opravy aut a chce vstoupit na český trh formou franšíz.

PTAC chce mít v Česku zhruba 85 autoservisů. Je to více než dvojnásobek proti počtu opraven, jež má v současnosti v Portugalsku, které má podobný počet obyvatel jako Česká republika. V Portugalsku PTAC podniká od roku 2000.

Podnik chce v Česku prodat hlavní licenční smlouvu partnerovi, který poté bude smět prodat licence třem subdodavatelům. Cena výchozí licence je 300.000 dolarů (5,7 milionu Kč). Partner ale musí vzít v úvahu, že si další náklady vyžádá otevření prvních servisů, připomíná PTAC. Počáteční investice se tak může zvýšit až na milion dolarů, uvedl generální ředitel PTAC Robert Falconi.

Dodal, že PTAC je vzhledem k současné nepříznivé situaci na bankovním trhu schopna poskytnout půjčku. PTAC má nyní 280 servisních center v USA a dalších 98 v zahraničí. Provozovny má na Tchaj-wanu, v Kanadě, Ománu a Saúdské Arábii. V Evropě firma podniká v Portugalsku a Španělsku.

Zdroj: Autodealers, CBW

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!